Vloerventilatiekokers (PP) VVKplus

Vloerventilatiekokers PP | Crawlspace ventilator PP | Bekriechungsraumbelüfter PP | Évent de vide sanitaire PP

Vloerventilatiekokers (PP) VVKplus

Artikelnummer:
490.00288.0424
Typenummer:
280
Artikel GTIN:
8712547400046
Deze uitvoering is ontwikkeld in samenwerking met een architectenbureau en voldoet aan de nieuwste beluchting- en bouweisen. De minimale hoogte van de VVK Plus is 300 mm.

Wanneer u een groter hoogteverschil moet overbruggen, kunt u de VVK Plus uitschuiven tot maximaal 500 mm. Daarnaast is er een verlengkoker beschikbaar die de lengte van de VVK Plus nog eens kan verlengen tot zelfs 700 mm. Deze verlengkoker kan ook op het uitstroomgedeelte worden geschoven, wanneer verlenging noodzakelijk is. Het inlaatrooster is zodanig geconstrueerd dat het niet uitmaakt hoe deze wordt geplaatst. De lamelvorm zorgt ervoor dat regendruppels of afstromend water niet de koker in kan stromen. Het inlaatrooster is robuust en kan tegen een stootje.

De doorlaat van de VVK Plus is gebaseerd op half Waalsteenformaat. Hierdoor wordt een optimale luchtdoorstroming gegarandeerd. De uitstroomopening heeft aan de onderzijde een extra uitsparing. Deze zorgt voor een goede luchtdoorstroming. Ook als het isolatiemateriaal niet ver genoeg wordt weggesneden. De VVK Plus is compatible met andere half Waalsteenformaat vloerventilatiekokers. Alle half Waalsteencomponenten (verlengkokers en inlaatroosters) kunnen dus worden toegepast. De specieflap van de VVK Plus heeft een tweeledige functie: Het voorkomt een koude brug (=omlaag gevallen specie die op de koker blijft liggen en contact legt tussen de binnen-en buitenmuur). Verder voorkomt het het doorslaan van water naar de binnenmuur. Tenslotte zorgen de afwateringsgootjes (vanaf de flap langs de zijkant van de koker) ervoor dat het water naar de buitenmuur wordt afgevoerd.

Toepassing
Beluchtingskanaal voor muren